Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stororder till Volvo och Scania för bussar till tågersättning på andra sidan klotet

Den australiensiska delstaten Queensland köper 200 bussar från Volvo och Scania och med karosser från lokala påbyggare som Volgren (bilden) och BusTech Group. Foto: Volgren.

Volvo Bussar och Scania har av delstatsregeringen i Queensland, Australien, utsetts att leverera totalt 200 bussar. Bussarna ska användas till ersättningstrafik för järnväg i samband med stora arbeten på järnvägen i delstaten. Volvo Bussar ska leverera 165 busschassier och Scania 35, i båda fallen Euro 6-bussar.

Bussarna ska karosseras av påbyggare i delstaten. När det gäller Volvobussarna ska företaget Volgren svara för karosserna medan Scaniabussarna får karosser från BusTech Group. Volgren ägs av den brasilianska busstillverkaren Marcopolo.

De första bussarna ska levereras i mars nästa år och samtliga ska vara levererade innan slutet av 2024. Ordervärdet uppges till motsvarande cirka 920 miljoner SEK.

– Vi vet att när vi bygger bussarna här i Queensland stöder vi lokal arbetskraft, lokala leverantörer och nästa generations kvalificerade bussbyggare, kommenterar Gueenslands premiärminister Annastacia Palaszczuk apropå valet av påbyggare.

Idag anlitar Queenslands kommunikationsdepartement olika bussoperatörer för att köra eresättningstrafik vid stora järnvägsarbeten, men delstaten menar att man genom att själv äga bussarna får en större flexibilitet.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)