Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tuff start för Connect Bus – Länstrafiken Kronoberg i stabsläge

Problemen har hopat sig i busstrafiken i Kronoberg i samband med att Connect Bus tog över trafiken. Foto: Länstrafiken Kronoberg/Mats Samuelsson.

Försenade avgångar, inställda turer, skyltar som visar helt fel linjenummer på bussarna. Mängder av negativa artiklar i lokala media. Problemen har hopat sig för busstrafiken i Kronoberg sedan Connect Bus den 10 december tog över all trafik på uppdrag av Länstrafiken Kronoberg. Och problemen är inte över. Det har till och med gått så långt att Länstrafiken har gått upp i stabsläge och aktiverat sin särskilda krisledning.

– Det är mycket olyckligt att vi ännu inte kommit till rätta med de uppstartsproblem som uppstått i den nya trafiken och att detta påverkat en del av våra resenärer negativt. Vi ser mycket allvarligt på situationen och vidtar de åtgärder som krävas, säger Carina Bengtsson (C), trafiknämndens ordförande i Region Kronoberg.

Länstrafiken uppger nu att man arbetar tillsammans med Connect Bus för att så snart som möjligt åtgärda uppstartsproblemen i busstrafiken. Enligt Länstrafiken har Connect Bus utmaningar med sitt nya planeringssystem, tekniken och schemarelaterade frågor som orsakat förseningar och inställda turer i linjetrafiken. Länstrafiken uppger också att Connect Bus arbetar intensivt för att lösa dessa problem och återgå till normal drift så snabbt som möjligt.

Med anledning av den nuvarande situationen har Länstrafiken Kronoberg gått upp i så kallat stabsläge. Stabsläge är det lägsta beredskapsläget av tre och innebär att nyckelbefattningar inom den särskilda krisledningen på länstrafiken följer utvecklingen, samlar in information och är beredda att vidta nödvändiga åtgärder tillsammans med Connect Bus.

De åtgärder som hittills vidtagits utöver att länstrafiken gått upp i stabsläge är bland annat att Connect Bus tillsatt extra resurser från hela landet och Länstrafiken Kronoberg har stärkt upp med egen personal.

– Det är verkligen tråkigt att våra resenärer blir drabbade, men vi gör allt vi kan, säger Pär Welander, trafikdirektör Länstrafiken Kronoberg.

Taggat som: ,

1 kommentar »

  1. I allmän mun kallas de nu för ”disconnect”” Hoppas det snart blir bättre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)