Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny vd för Östgötatrafiken

Johan Kindén, ny vd för Östgötatraiken. Foto: Östgötatrafiken.

Nu är det klart att Johan Kindén blir Östgötatrafikens nya vd. Han har sedan oktober 2023 varit tillförordnad vd och efterträder nu tidigare vd, Sofia Malander. Johan Kindén tillträder sin nya post den 1 februari.

Johan Kindén är civilekonom och har sedan 2017 varit ekonomi- och finanschef (CFO) på Östgötatrafiken med ansvar för bolagets ekonomiavdelning samt inköps- och upphandlingsavdelning. Dessförinnan har han en bakgrund med ett flertal chefsbefattningar inom såväl privat som offentlig verksamhet.

– Jag ser verkligen fram emot att fortsätta våra satsningar på att få fler östgötar att välja att resa smart och hållbart med kollektivtrafiken, säger Johan Kindén.

Idag görs 20 procent av de resor som sker med motorburna fordon med kollektivtrafiken i Östergötland. År 2030 är målsättningen att marknadsandelen ska vara 32 procent.

– Vi har ambitiösa målsättningar och begränsade resurser, vilket gör att vi måste anpassa och styra vår verksamhet och vårt erbjudande så att så många som möjligt ser kollektivtrafiken som en bra lösning för att förflytta sig i vardagen, säger Johan Kindén.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)