Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nattvandring och jobbfestival för Keolis

Tillsammans med Nattvandrarna och andra frivilligorganisationer engagerar sig Keolis i bland annat nattvandring i Järvaområdet i Storstockholm. Foto: Keolis.

I augusti tar Keolis över SL:s busstrafik i Järvaområdet i Storstockholm. Redan nu engagerar sig företaget i en rad aktiviteter i Järva med syfte att öka trygghet, mångfald och inkludering på arbetsmarknaden i området. Kollektivtrafikbolaget har etablerat samarbete med Nattvandrarna, Stockholms stad, Jobbfestivalen och flera frivillig-organisationer.

Med samarbetet vill företaget etablera en hållbar relation med invånarna i Järva, informera om Keolis som arbetsgivare och främja kunskapen om utbildningar för blivande bussförare. Man vill också visa hur kollektivtrafiken kan bidra till ett tryggt och levande samhälle.

– Vi strävar efter att främja trygghet och säkerhet från olika perspektiv, inte minst genom att öppna upp Keolis som arbetsplats för invånare i de områden där vi verkar. Keolis kommer erbjuda attraktiva arbetstillfällen i Järva under lång tid framöver. Genom olika initiativ bygger vi en nära relation med Järvaområdet för att gemensamt skapa en trygg kollektivtrafik för både medarbetare och resenärer, säger Keolis vd Mikael Wågberg.

Nästa steg i samarbetet äger rum på fredag, den 16 februari. Då deltar Keolis i Jobbfestivalen på Rinkeby Torg i nordvästra Stockholm. Det är ett rekryteringsevenemang. Där kommer Keolis att fördjupa information om utbildnings- och arbetsmöjligheter för personer som företaget träffade under nattvandringen, men även andra.

Senare ska Keolis delta i Jobbfestivalens Sverigeturné med stopp i Malmö den 13 mars, Göteborg den 24 april och Kungsträdgården i Stockholm den 21 maj.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)