Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Internationell utmärkelse till svensk bussförare

Bussföraren Mats Skördeman vid Keolis i Uppsala tog på torsdagen emot IRU:s pris ”IRU Diploma of Honour”. Prisutdelare var Anna Grönlund, Sveriges Bussföretag. Foto: Sveriges Bussföretag.

Bussföraren Mats Skördeman som arbetar på Keolis i Uppsala fick på onsdagen ta emot pris från den internationella vägtransportunionen IRU, International Road Transport Union. Priset, ”IRU Diploma of Honour”, delades ut vid en ceremoni hos Keolis i Uppsala. Prisutdelare var Anna Grönlund, branschchef vid Sveriges Bussföretag.

Utmärkelsen hyllar yrkesförare från hela världen för deras insatser i samhället, bland annat att köra säkert, miljövänligt och ge bra kundbemötande. Bland kriterierna för priset värderas en säker körning högt av den jury som utser vinnarna.

Sveriges Bussföretag nominerade tidigare bussföraren Mats Skördeman, eftersom han under Bussförar-SM 2022 visade prov på en säker körning och kammade hem den nationella titeln Sveriges bästa bussförare 2022.

– Det känns jättekul att yrkesförare uppmärksammas och jag hoppas det inspirerar fler till yrket. Det är jättetrevligt att köra buss och man möter en massa roliga människor, säger Mats Skördeman.

– Det är första gången vi nominerar en förare från Sverige och det känns roligt att Mats Skördeman fick priset från IRU. Bussförare är viktiga för samhället och en nyckel för att erbjuda en säker och attraktiv kollektivtrafik. För att nå klimatmålen behöver kollektivtrafikens marknadsandel öka och då behöver fler bussförare utbildas och uppmärksammas genom liknande insatser. säger Anna Grönlund.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)