Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ökad biljettförsäljning när kontrollanterna blev civila

Sedan Västtrafik infört civila biljettkontrollanter har biljettförsäljningen ökat kraftigt. Foto: Ulo Maasing.

Sedan Västtrafik den femte februari infört civila biljettkontrollanter har biljettförsäljningen och biljettintäkterna ökat markant. Västtrafik varnar dock för att övertolka siffrorna och menar att den kraftiga ökningen kan bero på en rad faktorer, rapporterar SvT Nyheter Väst.

Siffror från Västtrafik som SvT tagit del av visar att det under den första veckan i februari i år såldes cirka 435 000 biljetter för 40 miljoner kronor exklusive moms.

Samma vecka förra året såldes drygt 365 000 biljetter för omkring 27 miljoner. Det innebär att biljettintäkterna i år låg nästan 50 procent högre i år och antalet sålda biljetter var nästan 20 procent fler.

Västtrafik uppger dock för SvT att ökningen kan bero på ett flertal faktorer, inte bara införandet av civila kontrollanter. Det kan exempelvis vara vädret kalendereffekter eller att Västtrafik gått ut med att man ska göra fler kontroller.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)