Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skåne: Nej till kollektivtrafik i egen regi

Regionstyrelsen i Region Skåne sa på torsdagen nej till ett förslag att driva kollektivtrafiken i egen regi. Foto: Ulo Maasing.

Regionstyrelsen i Region Skåne sa på torsdagen nej till att bedriva kollektivtrafik i egen regi istället för att upphandla trafiken i konkurrens. Det var Vänsterpartiet som hade föreslagit att hela kollektivtrafiken borde drivas i egen regi och att regionen först skulle ta över busstrafiken. Frågan kommer slutgiltigt av avgöras av regionfullmäktige.

Tidigare har kollektivtrafiknämnden sagt nej till egen regi eftersom nämndens majoritet inte anser att frågan om driftsform löser de problem som Vänsterpartiet vill motverka genom att byta driftsform.

Alexandra Thomasson (V), regionråd och gruppledare för Vänsterpartiet beklagar att regionstyrelsen säger nej till kollektivtrafik i egen regi.

– En annan driftsform löser inte automatiskt ett antal problem. Problemet med att trafiken drivs av företag är vi inte kan lösa dem alls. Det är väldigt svårt att ställa direkta krav på arbetsmiljön för de anställda. Vi kan helt enkelt inte garantera att de som arbetar i den regionala trafiken har det bra. Samtidigt är det våra skatter och biljettpengar som både driver trafiken och går till vinster i företagen, säger hon.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)