Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Axelssons och Ellénius stärker organisationen

De leder Axelssons/Ellenius: från vänster: Fabian von Essen, vd, Tobias Ellénius, affärsutvecklingschef samt Eric Steijer, operativ chef. Foto: Axelssons/Ellenius.

Axelssons Turisttrafik och Ellénius Buss går vidare med att bygga en gemensam organisation med syfte att skapa förutsättningar för tillväxt. I mitten av mars började Eric Steijer som operativ chef i bolaget. Det är en ny post som Axelssons och Ellénius har inrättat för att utveckla företaget och dess konkurrenskraft inom beställningstrafik, skol- och expressbusstrafik.

Eric Steijer kommer närmast från en tjänst som affärsutvecklingschef hos Nobina Sverige där han arbetat i fjorton år, bland annat som affärschef, marknads- och kommunikationschef på Samtrans, trafikchef på olika trafikområden i Stockholm och inledningsvis chef för trafikledning.

Dessförinnan arbetade han inom taxibranschen på olika ledande befattningar, bland annat hos nuvarande Cabonline.

Axelssons och Ellénius kör beställningstrafik, skol- och expressbusstrafik i Stockholm, Mälardalen, Dalarna, Skåne och Västra Götaland. Bolaget förfogar över cirka 175 fordon. 2023 omsatte företaget 250 miljoner kronor.

– Vår ambition är att fortsätta ta marknadsandelar inom alla våra segment. Det känns fantastiskt att Eric kommer till oss och vi är övertygade om att hans profil, breda och långa erfarenhet från ledande befattningar i branschen kommer att berika oss, säger Fabian von Essen, vd för Axelssons/Ellénius.

– Jag är taggad till tusen att få nya kollegor på Axelsson/Ellénius. Det är två fina bolag som gått samman och jag är övertygad om att vi tillsammans kommer att skapa fina möjligheter till fler spännande affärer i framtiden, kommenterar Eric Steijer.

Det var i april 2021 som de båda företagen gjorde gemensam sak och bildade ett gemensamt moderbolag (klicka här).

Taggat som: , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)