Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rivstart på året i Piteå

Stadsbussarna i Piteå jar inlett året med rekordsiffror när det gäller resandet. Foto: Piteå kommun.

Stadsbussarna i Piteå har haft en verklig rivstart i år med nya rekordsiffror när det gäller resandet. I februari gjordes det för första gången över 50 000 resor under en månad med Piteå Stadsbuss. Totalt har resorna med Piteå Stadsbuss ökat med 10 000 resor under januari och februari 2024 i jämförelse med samma månader i fjol.

Piteå Stadsbuss har sett ökat resande på alla linjer. Fördelningen på de som väljer att resa med Piteå Stadsbuss är ungefär 50 procent vuxna och 50 procent barn. Trafiken körs av Nobina.

– Det är glädjande att resandet med kollektivtrafiken har ökat till en rekordnivå. Den tydliga ökningen visar att kollektivtrafiken är viktig för Piteborna och vi kommer att fortsätta vårt arbete för att erbjuda en så bra kollektivtrafik som möjligt, säger Micael Kemi, avdelningschef gatuavdelningen.

Piteå Stadsbuss startade i mitten på februari en provåkarkampanj där 100 Pitebor valdes ut att resa gratis med kollektivtrafiken i fyra veckor.

– Provåkarkampanjen är en av de bidragande faktorerna till det ökade resandet, men det är långt fler än så som har rest med Piteå stadsbuss i början av året, säger Micael Kemi.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)