Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Svår bussolycka i Tyskland (uppdaterad)

En svår bussolycka utanför Leipzig i Tyskland har krävt minst fem liv. Arkivbild: Ulo Maasing.

Fyra personer miste livet vid en svår bussolycka med en långfärdsbuss i Tyskland. Olyckan inträffade på onsdagsmorgonen på motorvägen A9 i närheten av Leipzig. Ett flertal personer har också skadats vid olyckan som inträffade klockan 9.45 på förmiddagen mellan Wiedemar och ScheuditzerKreuz nära Leipzigs flygplats. Under räddningsarbetet spärrades motorvägen av i båda riktningarna.

Polisen i Leipzig uppgav först att fem omkom vid olyckan och att minst ett dussintal skadades. Senare justerades siffran ner till fyra omkomna och en livsfarligt skadad. Sjukhusen i området förberedde sig för att ta emot upp till 50 skadade, varav tio svårt skadade.

Vid 15-tiden på onsdagseftermiddagen uppgav polisen att antalet skadade uppgick till 20.

Olyckan inträffade när bussen, en dubbeldäckare,  av ännu okänd anledning körde av motorvägen och välte på sidan. Olyckan bevittnades av passagerare i en annan buss. Dessa hördes på olycksplatsen som vittnen av polisen innan de kunde fortsätta sin resa.

Bussen körde för FlixBus och var på väg från Berlin till Zürich med avgångstid klockan 8 på morgonen.. Ombord på bussen fanns 55 personer, 53 passagerare och två förare.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

2 kommentarer »

  1. Tydligen en Flixbus om jag fattade tyska medier rätt. Fruktansvärt.

  2. Inte så förvånande. Har åkt med dem en gång och de hade verkligen ingen koll på någonting. Bara ner till Hamburg mailade jag dem 2 gånger om hur bedrövlig allt sköttes. Priset var när chauffören satt och slabbade i sig en bricka pommes när hon körde. Och sedan satt den andra chauffören och snackade med familjen över FaceTime när han körde. Så tragiskt absolut, men förvånande är det då inte. Kommer själv aldrig sätta min fot på deras boskapstransporter igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)