Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bergkvarabuss kör friidrottare i Göteborg

Bergkvarabuss har tecknat avtal med Göteborgs Friidrottsförbund och ska bland annat köra deltagare i Göteborgsvarvet senare i maj.

Göteborgs Friidrottsförbund och Bergkvarabuss har skrivit ett tvåårigt samarbetsavtal som innebär att Bergkvarabuss ska köra friidrottare från Göteborgsområdet till tävlingar över hela landet. Dessutom är Bergkvarabuss officiell partner och leverantör åt den stora halvmaran Göteborgsvarvet.

Göteborgsvarvet arrangerades första gången 1980 och hade åren innan pandemin ungefär 65 000 anmälda och 40 000 som fullföljde tävlingen som lockar hundratusentals åskådare. I fjol fullföljdes Göteborgsvarvet av drygt 30 000 löpare.

Under Göteborgsvarvet, i år lördagen den 18 maj, kommer Bergkvarabuss att trafikera området kring Slottsskogsvallen med tio bussar i skytteltrafik från tidig morgon till kväll för att löparna ska kunna ta sig till och från tävlingen.

– Göteborgsvarvet är en av Göteborgs främsta sammankomster, alla kategorier, och en häftig logistisk utmaning. Att köra idrottsutövare i Göteborg är inget nytt för oss, och den här typen av stora arrangemang är både väldigt roliga för våra förare och en fjäder i hatten för vårt varumärke lokalt, säger Christian Williamsson på Bergkvarabuss.

– Göteborgs Friidrottsförbund, och deras hemvist Friidrottens Hus, är navet för friidrott i västra Sverige.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)