Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina ersätter tunnelbana i Köpenhamn

Nobina har vunnit upphandlingen av ersättningstrafiken för Köpenhamns tunnelbana.

Bussoperatören Nobina har vunnit upphandlingen av ersättningstrafik för tunnelbanan, metron, i Köpenhamn. Avtalet löper från juni i år till september 2027 med möjlighet till förlängning i två år. Metrosystemet i Köpenhamn omfattar idag fyra linjer men är under utbyggnad.

Nobina har sedan många år ett samarbete med Metro Service och har idag det operativa ansvaret för ersättningstrafiken, ”metrobussen”. Det nya avtalet går från ett operativt ansvar av bussar till en helhetslösning för tågersättning med höga krav på IT-lösningar som möjliggör för realtidsinformation till resenärerna. Avtalet innehåller också krav på inställelsetid och trafikledning.

– Tågersättning är ett område som vi har stor erfarenhet av och där vi nu också får möjlighet att introducera ny teknik och lösningar för relevant information i realtid som möter resenärernas behov av en pålitlig trafik både vid planerat underhåll och akuta händelser på tunnelbanan, säger Bram Lauwers, vd i Nobina Danmark.

– Vi är mycket glada över att kunna fortsätta det goda samarbetet med Nobina efter denna anbudsrunda. Vi uppskattar särskilt Nobinas ambitionsnivå och att de delar vår ambition och fokus på ett avtal som verkligen gynnar våra resenärer. Både i att snabbt kunna sätta in bussar vid behov och samtidigt erbjuda bästa möjliga trafikinformation till tunnelbanans resenärer, säger Lars Toft Krag, Operations Director på Metro Service, som ansvarar för drift och underhåll av tunnelbanan i Köpenhamn.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)