Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Sovande bussförare dömd till fängelse

Föraren av en dubbeldäckare som gick i trafik för Östgötatrafiken har dömts till fängelse i ett år och två månader. Föraren körde en buss som gick av riksväg 35 utanför Grebo, på väg mot Åtvidaberg i Östergötland.

Olyckan inträffade på Östgötatrafikens linje 30 förra sommaren. Sex resenärer fanns ombord, förutom föraren. Vid olyckan omkom en man i sextioårsåldern. Ytterligare fyra passagerare fördes till sjukhus.

Domstolen konstaterar att polisutredningen har visat att bussföraren somnade bakom ratten och därför körde av vägen. Föraren döms därför till fängelse ett år och två månader för grov vårdslöshet i trafik.

Taggat som: ,

1 kommentar »

  1. Jeppe somnade, men ingen frågade varför Jeppe somnade?
    Visst har bussföraren ansvar att vara pigg och vaken och ta rast när så behövs. Men arbetsgivaren skrämmer många att inte våga sätta säkerheten främst. Arbetsgivaren skapar också körscheman som ger mesta möjliga vinst inte största möjliga säkerhet. Medskyldig?
    Därom tvistar inte de lärde?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)