Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Förare vill ta över nedläggningshotade servicelinjer

Från i höst blir det bara stora bussar i Lund. Foto: Ulo Maasing.

De tre servicelinjerna i Lund kommer att läggas ner i augusti och ersättas av en busslinje som körs med vanliga, fullstora stadsbussar, även om trafiken körs långsammare. Förändringen sker när Nettbuss Stadsbussarna tar över trafiken från den nuvarande operatören Bergkvarabuss.

– Ambitionen med den linjen är att täcka upp så stor del som möjligt där de tre linjerna kör idag. Dessutom  har vi en tidtabellsuppbyggnad som tillåter lägre hastighet för att kunna möta de behov som finns, säger Jan-Åker Bergmark, affärsområdeschef på Skånetrafiken till Sydsvenskan.

Skånetrafiken tar i vår över ansvaret för stadsbussarna i Lund från kommunen.

Men bussförare som idag kör servicelinjerna vill inte att linjerna läggs ner. Istället vill de köra linjerna i egen regi. För att rädda servicebussarna har några av chaufförerna, med Siamak Notash-Rad i spetsen, kontaktat kommunen och Skånetrafiken.

De har erbjudit sig att ta över servicelinjerna genom ett aktiebolag som bedriver taxiverksamhet.

– Vi investerar själva och begär en enda sak – att vi får betalt för arbetade timmar. Vi har rätt personal, som känner alla kunder. Det finns kompetens och det finns vilja, säger Siamak Notash-Rad till tidningen.

Skånetrafikens Jan-Åker Bergmark hänvisar dock till de avtal som är tecknade.

– Vi har ett avtalsförhållande idag och det pågår ett arbete att etablera Stadsbussarna från augusti. Det är det som gäller, säger han till Sydsvenskan.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)