Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Arbetsmiljöverket: ”Arriva kan behöva hjälp utifrån”

Senast under torsdagen vill Arbetsmiljöverket ha besked från Arriva hur man ska lösa arbetsmiljöproblemen vid Råstagaraget. Foto: Arriva.

Om inte Arriva själv klarar att lösa konflikterna på Råstagaraget i Sundbyberg måste man söka hjälp av utomstående. Det hävdar Arbetsmiljöverket som har krävt besked från bussföretaget senast i morgon, torsdag, om hur man ska få till stånd ett fungerande samarbete med skyddsombuden när det gäller arbetsmiljön för bussförarna vid Råstagaraget, skriver tidningen Arbetet.

Under hela tisdagen satt Arriva och Kommunal i förhandlingar. Dessa gällde sju bussförare i Råsta, varav tre skyddsombud. De sju förarna har varnats av Arriva.

På måndagen fick Arriva en nyinrättad tjänst som arbetsmiljöchef. Till en början ska denne enbart arbeta med arbetsmiljöfrågorna i Råsta.

– Vi får verkligen hoppas på det leder till att samarbetet blir bättre, men det beror inte enbart på arbetsmiljöchefen. Det krävs också att vi får till stånd en ny sorts dialog med Kommunal och huvudskyddsombudet, säger Arrivas kommunikationschef Tomas Hedenius till Arbetet.

Arbetsmiljöverket skriver efter sin senaste inspektion i Råsta om ”kränkande särbehandling” och ”psykologiska, sociala och organisatoriska förhållanden som kan föranleda ohälsa”.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)