Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Premiär för expressbussar till Malmö C

Malmö Centralstation, från fredag också hållplats för expressbussarna. Foto: Jernhusen.

På fredag den 1 mars får också den långväga busstrafiken tillgång till Malmös Centralstation. Det gör det enklare för expressbussresenärerna när de ska byta färdmedel, samtidigt som de får illgång till samma service som alla andra resenärer har vid stationen.

Malmö blir därmed en föregångare i Kollektivtrafiksverige genom att skapa goda förutsättningar för större valfrihet för resenärerna. Detta är ett viktigt syfte med den nya lagen om kollektivtrafik som infördes den första januari i år, hävdar Jernhusen som äger Malmö C.

Expressbussföretaget Swebus hänger på låset och flyttar samtidigt sin hållplats i Malmö från den gamla Svävarterminalen till Malmö Central.

– Förändringen gör stor skillnad för våra resenärer i Skåne. De slipper nu släpa sitt bagage cirka 300 meter från Svävarterminalen till övriga tåg och bussar vid Malmö Central. Dessutom är det förstås ett lyft att resa till och från ett just ombyggt resecentrum med alla bekvämligheter, bättre reseinformation och längre öppettider, säger Ingvar Ryggesjö, presschef på Swebus.

Från och med fredagen kommer expressbussarna att stanna vid och avgå från helt nya hållplatser vid Norra muren på Malmö Centrals norra sida. På sikt arbetar den statliga fastighetsägaren Jernhusen och Malmö Stad för att expressbussarna i stället ska kunna angöra den södra sidan av stationshuset, där region- och lokalbussarna redan idag har sina hållplatser.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)