Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Volvo får jätteorder på hybridbussar

Volvos dotterbolag Nova Bus har fått Volvokoncernens största order hittills på hybridfordon. Ordern omfattar 475 hybridbussar med en option på ytterligare 1200 bussar. Foto: Volvo Bussar.

Volvo Bussar har genom sitt nordamerikanska dotterbolag Nova Bus fått en jätteorder på hybridbussar. Ordern gäller 475 hybridbussar till Quebec i Kanada. Det är den största enskilda beställning av hybridfordon som Volvokoncernen tagit hem hittills.

De 475 bussarna är av modellen LFS HEV (Hybrid Electric Vehicle) och ska levereras med början 2014. Ordern omfattar också en option på ytterligare drygt 1200 fordon.

Beställaren ATUQ är ett konsortium bestående av nio av provinsens transportmyndigheter.

– Ordern är ännu ett led i det framgångsrika och långvaria samarbetet mellan ATUQ och Nova Bus. ATUQ visar förnyat förtroende för våra bussar, och tillsammans kommer vi att arbeta för att ytterligare förstärka kollektivtrafiken i våra städer och samhällen, säger Jean-Pierre Baracat, vd för Nova Bus.

– Jämfört med konventionella dieseldrivna bussar har Nova LFS HEV ungefär 30 % lägre bränsleförbrukning och utsläpp av växthusgaser. Parallellt med den fortsatta utvecklingen av hybridtekniken arbetar Nova Bus med att ta fram andra miljöanpassade lösningar som plug-in hybrider och helt elektriska bussar.

– En viktig del av vår vision är att bli ledande inom elektromobilitet. Vi är övertygade om att miljöanpassade bussar kommer att spela en betydelsefull roll i arbetet med att klara de utmaningar som många städer står inför och bidra till en bättre livskvalitet, säger Stefan Tilk, ansvarig för Volvo Bussars verksamhet i Nord- och Sydamerika.

Share Dela

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)