Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

44 Volvohybrider till Arriva i England

Volvo Bussar har vid en ceremoni levererat 44 dubbeldäckade hybridbussar till Arriva i nordvästra England. Foto: Volvo Bus UK.

Volvo Bussar har levererat 44 dubbeldäckade hybridbussar till bittiska Arriva North West. Bussarna, som är karosserade av nordirländska Wrightbus och är av Volvos modell B5LH utgör den största order som Volvo fått för modellen, bortsett från London.

Arriva har gjort investeringen med hjälp av den brittiska regeringens Green Bus Fund som varje år delar ut öronmärkta pengar till investeringar i bussar med mycket små utsläpp av koldioxid. Det stora flertalet bussar som har fått bidrag från Green Bus Fund är hybridbussar och batteribussar.

Bussarna kommer bland annat att trafikera Liverpoolregionen och tunneln under floden Mersey. I den hårt trafikerade tunneln kommer bussarna att köras helt elektriskt.

Den som tycker sig känna igen floden Merseys namn från popmusikens sextiotal har inte fel. Då hade Liverpoolbandet Herman´s Hermits en stor hit med låten Ferry Cross the Mersey.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)