Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Björks och Byberg&Nordin köper in sig i KR Trafik

Byberg & Nordin tillsammans med A Björks köper in sig i KR Trafik. Foto: Ulo Maasing.

Bussföretagen Byberg & Nordin och A Björks AB köper in sig i jämtländska KR Trafik. Affären, där de båda bolagen köper 25 procent av KR Trafik genomförs omgående. KR Trafik har sitt säte i Klövsjö i Jämtland och är med sina drygt 300 bussar ett av Sveriges största privata bussföretag. Företaget ägs av Gunnar Sahlén.

– Vi har under en tid funderat på hur det framtida ägandet av vårt bolag ska se ut. Byberg & Nordin och Björks är liksom KR expansiva bolag som vågar hitta egna lösningar. Vi tror att detta kommer att ge oss möjlighet att utvecklas på en allt tuffare marknad, säger Gunnar Sahlén.

– Det känns inspirerande att vi nu får välkomna KR Trafik in i gruppen. KR har, främst inom upphandlad trafik, varit en uppstickare på marknaden. Vi har samtidigt arbetat mycket på den kommersiella marknaden. Jag är övertygad om att bolagen genom att ta vara på varandras kunskaper kommer att utvecklas ytterligare, säger Tomas Byberg som är vd för Byberg & Nordin och ordförande i A Björks AB.

Linda Sahlén kvarstår som vd för KR Trafik och Gunnar Sahléns roll förändras inte med anledning av försäljningen. Byberg & Nordin äger sedan tidigare närmare 40 procent av Björkskoncernen och blir nu också stor ägare i KR trafik. Bolaget har under de senaste åren expanderat kraftigt.

Sedan slutet av förra året samarbetar företagen inom kollektivtrafiken i Gästrikland. KR Trafik sköter landsbygdstrafiken och stadstrafiken i Sandviken med VS Persson som underentreprenör.

– Samarbetet i Gästrikland har naturligtvis inneburit att vi kommit närmare varandra.

Inom Björks har vi alltid trott på ett konceptet där de de små privata bolagen drar nytta av varandra för att på så sätt kunna konkurrera på marknaden. Nu är ju inte KR något litet bolag men som privat aktör passar bolaget perfekt in i den struktur vi bygger vidare på genom Sambus och Together säger Alan Björk, vd i A Björkskoncernen.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)