Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Londons nya dubbeldäckare till New York

Londonborgmästaren Boris Johnsons prestigeprojekt New Bus for London har nu debuterat i USA. Bussen har konstruerats och nu börjat serietillverkas på borgmästarens uttryckliga önskemål. Den är tänkt att bli en efterträdare till den legendariska Londondubbeldäckaren Routemaster. Denna blev en ikon för den brittiska huvudstaden. Nu har den nya Londondubbeldäckaren fått stark draghjälp för att nå samma status.

Storbritanniens premiärminister David Cameron och prins Harry tog Londons nya dubbeldäckare i New York. Foto: Wrightbus.

Förra veckan gav sig nämligen den konservative brittiske premiärministern David Cameron tillsammans med prins Harry ut på New Yorks gator med ett exemplar av bussen som hade transporterats över till USA.

Det är nog ytterst sällan som kollektivtrafik används på det här sättet för att marknadsföra både en stad och ett land.

Dubbeldäckaren ska nämligen ut på en världsomfattande turné för att marknadsföra Storbritannien när det gäller handel, turism, investringar och utbildning i en kampanj döpt till GREAT Britain.

Som en del av kampanjen ska bussen färdas till fyra kontinenter och 16 länder under de kommande tolv månaderna. Bland de länder som får besök finns Indien, Ryssland och Sydkorea.

New Bus for London är en hybridbuss som  kommer att köpas i 600 exemplar av Transport for London. Bussen tillverkas av Wrightbus på Nordirland.

Det är inte utan att man tänker på Leonard Cohen: ”First We Take Manhattan”…

Share Dela

Taggat som: , , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)