Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skånetrafiken alltför hemlighetsfull

Skånetrafiken har varit alltför hemlighetsfull, anser Kammarrätten. Foto: Ulo Maasing.

Turerna kring upphandlingen av stadsbusstrafiken i en del av Malmö fortsätter. Upphandlingen, kallad Södervärn, vanns av Nobina men resultatet överklagades av Keolis. Förvaltningsrätten i Malmö gav dock Skånetrafiken rätt och tillbakavisade alla krav från Keolis.

Keolis gick dock vidare till Kammarrätten med sitt överklagande. Den högre domstolen anser, till skillnad från Förvaltningsrätten, att Keolis kan ha rätt att få ut vissa uppgifter om Nobinas anbud som Skånetrafiken tidigare har nekat att lämna ut.

Enligt kammarrätten borde Skånetrafiken har varit noggrannare när de gjorde en sekretessprövning av de handlingar som man valde att mörka. Enligt kammarrätten finns det uppgifter om till exempel Nobinas verksamhet, personal och organisation som inte är av det slaget att de behöver beläggas med sekretess.

Därför måste, säger Kammarrätten, Skånetrafiken göra en ny prövning av Keolis överklagande av upphandlingen.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)