Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

EU-kampanj om passagerarrättigheter

EU:s transportkommissionär Siim Kallas lanserar den här veckan en kampanj om passagerarrättigheter. För första gången någonsin under den stora semestersäsongen skyddas resenärer inom EU av de nya EU-reglerna om passagerarrättigheter, oavsett vilket transportmedel de använder: buss, fartyg, tåg eller flyg. Kampanjen ska ses mot bakgrund av att två tredjedelar av resenärerna är okunniga om sina rättigheter enligt undersökningar som EU-kommissionen har låtit göra.

– Det här är första sommaren som semesterresenärer kan resa tvärs över Europa, från London till Lissabon eller Ljubljana, och veta att de skyddas av EU-lagens passagerarrättigheter, oavsett var och hur de reser. Men resenärerna måste känna till sina rättigheter för att kunna utnyttja dem, säger Siim Kallas.

Kampanjen ska pågå i två år, bland annat genom affischer på flygplatser, i hamnar  och på buss- och tågstationer över hela Europa.

Information ska också spridas via broschyrer och webben på samtliga EU-språk.

Den finns också som app som kan laddas ner till smarta telefoner, både iOS och Android.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)