Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Inget tryck i Uppland

Det går åt färre träd när UL slutar distribuera förtryckta tidtabellshäften. Foto: Ulo Maasing.

Upplands Lokaltrafik, UL, ansluter sig nu till de delar av landet där det inte kommer att finnas förtryckta tidtabeller. Från den 17 juni får den som vill ha en utskriven tidtabell själv ordna det via internet. Några förtryckta tidtabellshäften kommer inte längre att finnas.

– Det här är främst en miljöåtgärd, säger UL:s informationschef Sture Jonsson till Sveriges Radio Uppland.

– Vi har varje år tryckt tidtabeller på 60 ton papper och vi vet att många av våra resenärer bara använder en eller någon enstaka linje och därför blir väldigt många sidor i de här tidtabellerna olästa, säger Sture Jonsson på UL.

Från den 17 juni får kunderna själva via nätet beställa de tidtabeller man har användning för och så får man dem i ett häfte från UL. Den som inte har tillgång till internet kan beställa via telefon från UL:s kundtjänst.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2020 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)