Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nöjd Nobinachef: ”Mycket bra resultat”

Jan Bosæus, vd för Nobina Sverige. Foto: Nobina.

Ledningen för Nobina Sverige, landets största bussoperatör, anser att man under verksamhetsåret 2012/2013 har nått ”ett sammantaget mycket bra resultat”. Intäkterna uppgick till 4 806 miljoner kronor och vinsten blev 95,7 miljoner kronor. Soliditeten är 37% med ett eget kapital om 527 miljoner kronor vid årets utgång.

– Jag är speciellt stolt över att Nobina Sverige, trots stora kontraktsomställningar, fortsätter visa på en för branschen god lönsamhet och en soliditet som få når upp till, säger Jan Bosaeus, vd för Nobina Sverige.

– Det är också glädjande att se en fortsatt förflyttning mot ökade inslag av resandeincitament i avtalen. Ett exempel är trafikavtalet i Helsingborg stad som vi framgångsrikt startade nu i juni. Jag ser med tillförsikt fram mot en positiv utveckling under innevarande verksamhetsår.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)