Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Västeråsmoderater vill ha elbussar

Västerås Skyline. Foto: Clifford Shirley.

Västerås Skyline. Foto: Clifford Shirley.

För att minska bullret från busstrafiken vill två moderater i Västerås kommunfullmäktige att staden satsar på eldrivna bussar istället för biogasbussar. Det är de båda kommunpolitikerna Anna Hård af Segerstad  och Elisabeth Unell som vill att man undersöker möjligheterna att i stadstrafiken i Västerås använda eldrivna bussar.

Bakgrunden till deras förslag är att elbussar minskar utsläppen, men framför allt bullret. De menar att buller är ett påtagligt problem när det gäller biogasbussarna, bland annat för butiker och uteserveringar i centrum eftersom bullret överröstar kunderna.

Elbussarna skulle kunna laddas nattetid eller snabbladdas vid ändhållplatser, skriver de båda moderaterna.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)