Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fortsatt stor brist på biogas

Biogasanläggning utanför Katrineholm. Bild: Svensk Energigas.

Biogasanläggning utanför Katrineholm. Bild: Svensk Energigas.

Trots att biogasproduktionen i Sverige ökade med åtta procent under förra året råder det stor brist på biogas och tillgången svarar inte alls mot efterfrågan. Det slås fast i Energimyndighetens rapport Produktion och användning av biogas år 2012. Mer än hälften av den producerade biogasen går till fordonsgas.

Jämfört med 2011 gick femton procent mer biogas till fordonssektorn förra året.

– Att majoriteten av biogasen går till transportsektorn gör oss helt unika i världen. Vi är en föregångare i att använda biogas i bilar, bussar och lastbilar. Vi tar effektivt hand om vårt avfall och ersätter en del av de fossila bränslena, med kraftigt minskade utsläpp till följd, säger Anders Mathiasson, vd för gasbranschens intresseorganisation Energigas Sverige.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)