Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nästan fördubblat på tre år

Hammarötrafiken i Värmland har blivit en dundersuccé.

Hammarötrafiken i Värmland har blivit en dundersuccé.

Värmlandstrafik förnyade busstrafik på Hammarö utanför Karlstad har blivit en succé. 2010 la man om trafiken och på de tre åren sedan dess har antalet bussresor ökat med 80 procent.

System 900, som den nya Hammarötrafiken kallas, startade i augusti 2010. Målen var hög tillgänglighet (närhet till stor andel boende), hög användbarhet (för rörelsehindrade, syn- och hörselskadade), hög komfort (nya fordon, förbättrade hållplatser) och ny försörjning av glest bebyggda områden.

Samtidigt satte Värmlandstrafik upp målet att fördubbla antalet resor inom utgången av 2013, eller en miljon resor per år. Hammaröborna fick flera prova på-erbjudanden i sina brevlådor och trafiken innebär att det går en tur från Skoghalls centrum till Karlstads centrum var tionde minut.

Nu visar statistiken att ökningen, trots nedläggningen av gymnasieskolan på Hammarö, uppgår till 80 procent, vilket är på god väg mot fördubblingsmålet.

– Ökningen beror sannolikt på en ökad arbetspendling. Det ser vi också på den senaste kundundersökningen, som visar att andelen pendlare ökat. Det finns mer att göra för att utveckla trafiken och det återkommer vi till den närmaste framtiden,säger Värmlandstrafiks vd Lars Bull.

Hammarötrafiken körs av Nobina.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)