Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Dramatisk ökning av expressbussresandet i Göteborgsregionen

Resandet med expressbussarna i Göteborgsregionen ökade förra året med 21 procent. Foto: Ulo Maasing.

Resandet med expressbussarna i Göteborgsregionen ökade förra året med 21 procent. Foto: Ulo Maasing.

Resandet med expressbussarna i Göteborgsregionen ökade i fjol med 21 procent. Totalt ökade resandet med kollektivtrafiken i Göteborgsregionen med tio procent under 2013, jämfört med året innan. 2013 var första året med trängselskatt i Göteborg.

Sammanlagt ökade resandet med Västtrafik ,ed åtta procent under fjolåret. Den största ökningen stod tågtrafiken för om man ser till hela Västtafiks trafikområde. Anledningen till den stora ökningen av tågresandet, femton procent, är enligt Västtrafik främst den nya pendeltågslinjen mellan Göteborg och Älvängen och inköp av nya pendeltåg.

Totalt gjordes i fjol 70 000 fler resor om dagen med Västtrafik, jämfört med 2012.

Sedan ett år tillbaka mäter Västtrafik även kundnöjdheten genom intervjuer ombord på fordonen till skillnad från att tidigare bara genomfört mätningar med hjälp av telefonintervjuer.

Dessa kundundersökningar visade en nöjdhet med senaste resan på över 90 procent för både spårvagn, buss och tåg och en uppåtgående trend under året. Allt fler kunder är nöjda med turtätheten och litar på att man kommer fram i tid. Även nöjdheten med informationen vid förseningar och stopp har förbättrats kraftigt under året.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)