Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Servicereseförare i Skåne certifieras

100 förare från Taxi Kurir i Malmö är först ut när Skånetrafiken certifierar alla servicereseförare.

100 förare från Taxi Kurir i Malmö är först ut när Skånetrafiken certifierar alla servicereseförare.

Alla förare som kör serviceresor på uppdrag av Skånetrafiken  ska bli certifierade. Först ut är förare från Taxi Kurir som deltar i det första provtillfället som äger rum den 28 – 29 januari. Bakgrunden är att Skånetrafiken vill höja förarnas kompetens, göra resorna tryggare för kund och bidra till ökad status på själva föraryrket.

Att köra serviceresor är inte samma sak som att köra taxi, menar man på Skånetrafiken.  Varje dag ställs förarna inför olika utmaningar.  I samtliga avtal med Skånetrafiken står det inskrivet att entreprenörerna själva ansvarar för att utbilda sin personal.  Med hjälp av förarcertifieringen kan Skånetrafiken nu följa upp entreprenörsavtalen.

Skånetrafiken har tillsammans med andra trafikföretag arbetat fram en nationell utbildningshandbok i samarbete med Svensk Kollektivtrafik. Denna, samt en mer specifik utbildningsdel som handlar om Skånetrafikens verksamhet med rutiner och regler, ligger till grund för certifieringen.

Förarcertifieringen är webbaserad och indelad i tre delar. Godkänt prov leder till certifiering. Utbildningstillfällen kommer att ges löpande under våren.

I ett första skede certifieras förarna i de nya trafikavtal som startar den 1 februari 2014. 100 förare från Taxi Kurir Malmö är först ut.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)