Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fler tog bussen i Kalmar län

KLT registrerade tio procent fler resor i fjol än året innan. Men i verkligheten var resandeökningen mindre. Foto: Ulo Maasing.

KLT registrerade tio procent fler resor i fjol än året innan. Men i verkligheten var resandeökningen mindre. Foto: Ulo Maasing.

Kalmar Länstrafik, som svarar för huvuddelen av kollektivtrafiken i Kalmar län, hade i fjol en tioprocentig resandeökning. Kanske. Problem med biljettsystemet tidigare gjorde att många åkte gratis och inte fick sina resor registrerade 2012.

Totalt gjordes i fjol 7 919 532 resor med KLT inom Kalmar län, bland annat tack vare en omfattande omläggning av stadstrafiken i Kalmar, Västervik och Oskarshamn. Dessutom förbättrades biljettsystemet så att fler resor registrerades. År 2012 räknade KLT in 7179896 resor.

KLT:s trafikdirektör Karl-Johan Bodell uppger för tidningen Barometern att 2 – 3 procentenheter av den tioprocentiga ökningen utgörs av resor som tack vare det nya biljettsystemet i länet nu ingår i statistiken.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)