Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mångmiljonviten för Nobina i Dalarna

Det blåser kring kvaliteten på Nobinas bussar i Dalarna. Foto: Ulo Maasing.

Det blåser kring kvaliteten på Nobinas bussar i Dalarna. Foto: Ulo Maasing.

Bussoperatören Nobina har tvingats betala över 24 miljoner kronor i böter till Dalatrafik som en följd av brister i företagets fordonspark. Sveriges Radio P4 Dalarna har i en serie reportage tagit upp standarden på Nobinas bussar i Dalarna där idag all busstrafik körs av företaget. Böterna till Dalatrafik beror på att turer har ställts in på grund av trasiga bussar.

En av många brister på bussarna är dåligt fungerande nödöppnare på dörrarna. En kontroll av 50 bussar visade att nödöppnaren bara fungerade på 12 av dessa. På tio skolbussar hade endast en fungerande nödöppnare.

Fungerar inte nödöppnaren innebär det det att dörrarna på bussen inte går att öppna utifrån om det till exempel skulle börja brinna inne i bussen.

Tidigare i veckan avslöjades det att bussar kördes med livsfarliga plåtbitar som sticker ut från bussarna och bromsar som slutar att fungera.

Share Dela

Taggat som: , ,

1 kommentar »

  1. Ni kanske ska kolla sanningshalten i detta och inte bara citera P4-Dalarna? Antalet skolbussar stämmer inte. Plasten som sitter framför nödöppnaren är ett fabriksmonterat skydd mm mm mm mm mm mm. Kort sagt så är det en massa halvsanningar/lögner, det luktar skitsnackskampanj som helt av en slump kommer samma vecka som direkt upphandlingen ska lämnas in…………strange

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)