Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Missnöje i Borås med stagnerat bussresande

Kommunalrådet Ulf Olsson (S), Borås: Det görs inga satsningar på busstrafiken i Sjuhärad.

Kommunalrådet Ulf Olsson (S), Borås: Det görs inga satsningar på busstrafiken i Sjuhärad.

Politiker i Borås är kritiska mot Västtrafik sedan det visat sig att resandet med kollektivtrafiken inte längre ökar i Sjuhärad. Det rapporterar Sveriges Radio P4 Sjuhärad. Nu planerar Boråspolitikerna att skriva till Västra Götalandsregionen med kritik mot att Sjuhärad missgynnas när det gäller satsningar på kollektivtrafiken.

Att resandeökningen i Sjuhärad har avstannat har en enkel förklaring, säger kommunstyrelsens ordförande i Borås, Ulf Olsson (S) till SR Sjuhärad:

– Det beror på att det inte görs nya satsningar. Vi har haft en väldigt positiv utveckling av kollektivtrafiken i Borås under ett antal år tack vare att det genomfördes stora satsningar. Den utvecklingen har tyvärr avstannat.

Missnöjet med Västtrafik är stort hos Boråspolitikerna. I somras lät man utreda möjligheterna för Borås att lämna Västtrafik och istället själv ta kontrollen över kollektivtrafiken.

– Det är klart att det inte är någon lätt fråga utan väldigt komplicerat. Men det finns kvar som ett handlingsalternativ, säger Ulf Olsson till SR Sjuhärad.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)