Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Transport: ”Upphandlingskaos i Dalarna skadar hela transportbranschen”

Transportombudsman: Ingen hos Dalatrafik ville lyssna på oss.

Transportombudsman: Ingen hos Dalatrafik ville lyssna på oss.

Utöver de 500 medarbetare som varslats av bussoperatören Nobina berörs ytterligare 200 – 300 personer av upphandlingskaoset i Dalarna bedömer fackförbundet Transport enligt Dalarnas Tidningar, DT. Det är personer som arbetar inom taxi och med sjuktransporter i regionen. Enligt Transport har hittills ett 30-tal medlemmar varslats.

– Hela upphandlingen är dåligt skött. Region Dalarna måste lösa det här snabbt, säger Mikael Ladman, ombudsman i Transport 88, till Dalarnas Tidningar.

– Det här är riskerar att skada hela transportbranschen och ger en signal i fel riktning att man ska undvika att arbeta i den. Egentligen behöver vi folk men nu riskeras också förtroendet för att resa kollektivt. Inför den här misslyckade upphandlingen försökte vi i Transport och Kommunal att få till en dialog med Dalatrafik och Region Dalarna, men ingen ville lyssna på våra åsikter, säger Mikael Ladman.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)