Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tung Dalapolitiker: Fixa busstrafiken, annars…

Region Dalarnas ordförande Leif Nilsson (S).

Region Dalarnas ordförande Leif Nilsson (S).

Region Dalarnas ordförande Leif Nilsson (S) tar nu till orda i upphandlingskrisen i Dalarna. ”Dalatrafiks styrelse har en enda uppgift, fixa trafiken, säger Nilsson i Dalarnas Tidningar, DT. Han uppger också att Region Dalarnas ledning vet lika lite aom de flesta om vad som pågår i upphandlingen.

Bland annat cirkulerar nu uppgifter om att det nuvarande åttaåriga avtalet med Nobina har en optionsklausul om ett + ett år. Det säger Nilsson att han inte har något minne av eller att det har diskuterats som alternativ.

– VD:n i Dalatrafik har tystnadsplikt. Säger han något så reagerar Nobina direkt. Så vi i Region Dalarna vet lika lite som de flesta vad som pågår i upphandlingen, säger Nilsson i Dalarnas Tidningar.

Att Dalatrafik har avbrutit den i december påbörjade direktupphandlingen ”känns inte bra”, säger Leif Nilsson.

– Tidigare sa Dalatrafik att lösningen var direktupphandling och nu säger man en helt annan sak. Som ägarrepresentant säger jag bara att Dalatrafiks styrelse har en enda uppgift, fixa det. Om det inte sker måste vi som ägare utkräva ansvar. Då får man ta bort bolaget eller sätta dit en ny ledning.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)