Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fler VDL till Finland

En av Pohjolan Liikennes VDL Citea LLE i trafik i Helsingfors. Foto: VDL.

En av Pohjolan Liikennes VDL Citea LLE i trafik i Helsingfors. Foto: VDL.

Framgångarna fortsätter i Finland för den holländska busstillverkaren VDL. Nu har ett av Finlands största bussföretag, Pohjolan Liikene, beställt ytterligare tio VDL Citea LLE lågentrébussar. Modellen är extremt lätt för sin storlek, vilket håller bränsleförbrukning och miljöpåverkan nere.

Sedan i januari rullar 29 Citea LLE i lokaltrafiken i Helsingfors för samma företag . För VDL Bus&Coach Nordic och dess vd Anders Lundström innebär ordern att man ytterligare befäster sin position på den finska bussmarknaden.

I likhet med Helsingforsbussarna har de tio till Kuopio 39+1 sittplatser och omkring 40 ståplatser.

Pohjolan Liikenne har en vagnpark på ca 470 bussar. Företaget är i huvudsak verksamt i södra Finland. Omsättningen uppgår till 84 miljoner euro/år (drygt 750 miljoner SEK) . Antalet medarbetare är ca 950.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)