Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Flygbusspremiär i Stockholm

På lördag startar Flygbussarna sin nya linje mellan Arlanda och Liljeholmen i sydvästra Stockholm. Foto: Flygbussarna.

På lördag startar Flygbussarna sin nya linje mellan Arlanda och Liljeholmen i sydvästra Stockholm. Foto: Flygbussarna.

Samtidigt som uppstickaren Transferias planerade flygbusstrafik mellan Stockholm och Arlanda har lagts ner redan innan starten får Stockholm, som vi tidigare rapporterat, en ny flygbusslinje från lördag den 1 mars. Då startar Flygbussarna sin nya linje till Arlanda. Linjen utgår från Liljeholmen och stannar på Södermalm, Kungsholmen, i Vasastan och vid Karolinska sjukhuset.

Flygbussarna satsar på att alla bussar på den nya linjen inom kort ska drivas med RME, ett biobränsle som görs av svenskodlad raps. Ett flertal nya bussar är beställda av Flygbussarna och i början av sommaren ska samtliga ha levererats.

I och med den nya linjen har 23 nya förare anställts. Satsningen är enligt Flygbussarna den största som har gjorts på kommersiell busstrafik sedan marknaden avreglerades 2012.

– Det här är Flygbussarnas största satsning på tio år. För många är det efterlängtat att kunna resa kollektivt utan byten till Sveriges största flygplats direkt från hemmet eller jobbet, säger John Strand.

Den nya linjen kommer att erbjuda avgångar var tjugonde minut under större delen av dygnet. Linjesträckningen går från Liljeholmen över Hornstull på Södermalm via Västerbron till Kungsholmen och vidare över Vasastan till Karolinska sjukhuset. Därefter fortsätter bussen direkt till Arlanda utan stopp längs motorvägen.

Restiden från Liljeholmen till Arlanda är cirka 50 minuter och från Vasastan cirka 30 minuter. Den första avgången från Liljeholmen går klockan 04:05 på morgonen och den sista för kvällen går klockan 22:00 från Arlanda till Liljeholmen. Biljettpriset är 105 kronor för vuxna och 89 för ungdomar upp till 25 år vid köp på Flygbussarnas webbplats.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)