Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina stämmer Kalmar Länstrafik

KLT-loggaBussoperatören Nobina stämmer Kalmar Länstrafik, KLT, på 11,5 miljoner kronor. Anledningen är att Nobina anser att KLT i flera omgångar har lagt om turer och ändrat tidtabeller på ett sätt som ligger utanför avtalet mellan KLT och Nobina. Därigenom har Nobina haft svårt att nå lönsamhet i trafiken, skriver Barometern.

Bakgrunden är att Nobina vid halvårsskiftet 2008 skrev avtal med KLT om delar av regionaltrafiken i Kalmar län. Sedan dess har, hävdar Nobina, KLT vid flera tillfällen gjort förändringar som ligger utanför avtalet. Förändringarna har enligt företaget inneburit att uppdragen har tagit längre tid än avtalat att utföra.

Som ett resultat av det hävdar Nobina att man mellan åren 2008 och 2013 har fått ökade personalkostnader på ca 3,4 miljoner kronor.

Ändringar i trafiken i Kalmar, först nerdragningar, sedan återgång till den tidigare trafiken, har gett Nobina merkostnader på 1,5 miljoner 2010 – 2011. Åren 2012 – 2013 gav trafik mellan Borgholm och Kalmar merkostnader på 1,2 miljoner och de förändringar som KLT genomförde i stadstrafiken i Kalmar i våras har ökat Nobinas kostnader med 807 000 kronor i månaden.

Allt enligt Nobinas stämningsansökan.

– i måste sätta oss och analysera det här i lugn och ro och sedan låta våra ombud yttra sig, säger Karl-Johan Bodell, trafikdirektör på KLT, till Barometern.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)