Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Transferia slår till bromsarna (uppdaterad version)

Blir inte flygbuss. Foto: Interbus.

Blir inte flygbuss. Foto: Interbus.

Uppstickaren i flygbusstrafiken från Stockholm till Skavsta och Arlanda, Transferia, kommer inte att starta sin verksamhet. Företaget har beslutat sig för att slå till bromsarna sedan två tilltänkta samarbetspartners har dragit sig ur.

Det är enligt ett pressmeddelande från Transferia. Två samarbetspartners i flygbranschen som skulle fungera som återförsäljare av Transferias biljetter, har meddelat att man inte kommer att göra det ”på grund av andra projekt”.

–  Eftersom upprättandet av nya återförsäljarsamarbeten av den storleken kräver avsevärd tid, finns det inte längre en förutsättning för att ansvarsfullt utföra trafik med start i mars, skriver Transferia i pressmeddelandet.

I det läget har Transferias ägare gjort bedömningen att man kommer att få svårt att få ekonomi i verksamheten.

– Vi väljer därför att ta detta beslut om nedläggning nu i god tid istället för i sista minuten innan trafikstart, så att de som bokat genom oss också får information om förändringen i god tid, skriver man.

Transferia lovar att inom det närmaste dygnet kontakta sina kunder för att informera om att trafiken inte kommer igång. Man lovar att alla biljetter ska återbetalas till kunderna omgående.

– Vi på Transferia beklagar att vi inte kunnat gå hela vägen med dessa två linjer nu när tunga samarbetspartners valt att skjuta på sina försäljningsplaner.  Vi vill dock tacka Interbus för deras mycket professionella bemötande och deras arbete med  detta projekt, säger Ravesh Singh på Transferia.

Det är alltså inte så att Strömma Buss/Interbus har dragit sig ur samarbetet, utan initiativet kommer från Transferia.

Taggat som: , , , , , ,

1 kommentar »

  1. Det kanske var väntat. Han ju inte med att hänvisa till anmälan till Konkurrensverket

    https://dub127.mail.live.com/default.aspx?id=64855&owa=1&owasuffix=owa%2f#!/mail/ViewOfficePreview.aspx?messageid=0e38bd0a-9ae1-11e3-aa86-00237de3f118&folderid=00000000-0000-0000-0000-000000000001&attindex=0&cp=-1&attdepth=0&n=483918574

    Telefononnumret Daniel Ravesh Singh uppgav i anmälan leder till USA, San Francisco. Pratade med honom idag och han svarade snällt på alla fråga om kapital, bolagskonstruktionen, att det inte finns någon kontor, telefonkontakt ska ske via London mm.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)