Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

KD vill ge landstingsanställda i Stockholm gratis testresor

K:D vill att landstingsanställda i Stockholmsom åker bil ska få testa kollektivtrafiken gratis. Foto: Ulo Maasing.

K:D vill att landstingsanställda i Stockholm som åker bil ska få testa kollektivtrafiken gratis. Foto: Ulo Maasing.

Kristdemokraterna vill att anställda inom Stockholms läns landsting som dagligen åker bil till sina arbeten ska få åka gratis med SL-trafiken under två veckor. Syftet är att locka fler att åka kollektivt och ställa bilen, även efter testperiodens slut. Liknande satsningar har tidigare med framgång gjorts på en rad håll i landet.

– Med tanke på att Stockholms läns landsting har 43 000 anställda skulle det här kunna ge stor effekt på resandet i Stockholmsregionen och miljön.

– Många åker troligtvis bil till jobbet av gammal vana eller på grund en felaktig uppfattning om hur det är att åka kollektivt. På det här sättet vill vi visa att det går att få ihop vardagslivet, spara pengar och bidra till en bättre miljö med hjälp av SL-trafiken, säger Ella Bohlin, Kristdemokraternas förstanamn inför landstingsvalet i Stockholm.

Provåkning liknande den som Kristdemokraterna föreslår har nyligen genomförts i Nacka kommun, där 446 kommunanställda provåkte med SL. Efter bara två veckor uppgav 130 av dem att de skulle fortsätta resa med kollektivtrafiken i stället för bilen.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)