Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Värmland: Förenade Buss fick nobben i upphandlingsstrid

Förenade buss fick inte förvaltningsrätten med sig i striden om upphandlingen av busstrafiken i Värmland. Foto: Värmlandstrafik.

Förenade buss fick inte förvaltningsrätten med sig i striden om upphandlingen av busstrafiken i Värmland. Foto: Värmlandstrafik.

Förvaltningsrätten i Karlstad avslår i en dom på torsdagen Förenade Buss ansökan om överprövning av Värmlandstrafiks upphandling av linjetrafik.  Upphandlingen gäller linjetrafiken i Värmland utanför Karlstad och Värmlandstrafik tilldelade i slutet av augusti Nobina trafiken.

Beslutet överklagades av samverkansbolaget Förenade Buss som hade en rad invändningar mot tilldelningsbeslutet. Bolaget ville att en ny utvärdering skulle genomföras, utan beaktande av Nobinas anbud. I andra hand ville man att hela upphandlingen skulle göras om.

Förvaltningsrätten tillbakavisar Förenade Buss´ invändningar på punkt efter punkt. Domstolen menar att det inte är grundpriset i upphandlingen som prövas, utan det är bara kvalitetsutvärderingen som har betydelse för domstolens ställningstagande.

I domen skriver rätten att de beskrivningar av det egna kvalitetsarbetet som anbudsgivarna skulle lämna ”huvudsakligen är av sådan karaktär att de har en tydlig koppling till upphandlingsföremålet och därmed kan godtas som utvärderingskriterier. Det saknas således skäl för att ingripa mot upphandlingen på denna grund”.

Taggat som: , , , ,

1 kommentar »

  1. Hur kan ett konkursfärdigt bussföretag som Förenade buss Bara överklaga Nobinas bud på Värmlandstrafik. Det kommer att bli dubbelt så dyrt för oss skattebetalare om bussföretaget Förenade buss skulle vinna Värmlandstrafiken.Och varför ska det finnas så många innstanser att överklaga till Förenade buss har fått avslag i 9 domar, Och vi Skattebetalare vill ha ett tryggt företag att åka med. EJ Förenade buss

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)