Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bara elbussar i Paris 2025

Lokaltrafiken i Paris, RATP, vill att alla bussar i Paris och övriga Ile-de-France ska vara elektriska år 2025. Foto: Ulo Maasing.

Lokaltrafiken i Paris, RATP, vill att alla bussar i Paris och övriga Ile-de-France ska vara elektriska år 2025. Foto: Ulo Maasing.

Lokaltrafiken i Paris, RATP, satsar på att den franska huvudstaden ska bli det första stora busstrafiksystemet i världen som enbart använder eldrivna bussar. Planerna på en elektrifiering av hela bussnätet, Bus 2025, i Paris presenterades nyligen för RATP:s styrelse och ingår i en omfattande utbyggnad och förnyelse av kollektivtrafiken i den franska huvudstaden.

Planerna för de kommande åren innebär också omfattande renoveringar av metrostationer, förnyelse av tåg och utbyggnad av spårväg.

När RATP:s vd Pierre Mongin presenterade planerna, förklarade han att STIF, den myndighet som har ansvaret för kollektivtrafiken i Ile-de-France (där Paris ligger), nu ska få ta ställning till RATP:s planer.

– Om Paris bestämmer sig för att eliminera dieselbussarna ur sin flotta kommer exemplet att följas av många andra huvudstäder i Europa och övriga världen, sa Pierre Mongin enligt den franska tidningen Le Figaro.

Under det här året har RATP som mål att testa flera olika tekniska lösningar för eldrift på fyra linjer och med ett hundratal fordon.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)