Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fler tar bussen efter att ha testat

TestresenarerDet pendlarprojekt, ”Det är grönare på andra sidan”, som Länstrafiken Kronoberg genomförde i höstas har slagit väl ut, enligt en undersökning som länstrafiken har gjort. De som provade på att åka tåg eller buss har ökat sitt resande med kollektivtrafiken, enligt undersökningen. Cirka 25 000 bilägare i Kronobergs län fick ett adresserat utskick i brevlådan. Det innehöll ett erbjudande om att provåka med länstrafiken gratis under två veckor. Av dessa fick 1419 personer chansen att prova på att resa med länstrafiken. 71 procent av provåkarna använde sina Resekort.

73 procent av provåkarna uppgav att de reste mer sällan eller aldrig med länstrafiken. Tre månader efter projektets slut gjordes en avstämning för att se om resandet hade förändrats.

Av dessa provåkare är det 39 procent som nu reser minst 1till 3 gånger i månaden eller mer. Av samtliga provåkare, 1419 stycken, är det 22 procent som har ökat sitt resande jämfört med tidigare och 15 procent som har blivit trogna kunder, dv s reser två till sju dagar i veckan.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)