Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Hot mot bussförare stoppar bussgata

Nora station och resecentrum saknar tills vidare busstrafik sedan hot stängt Noras bussgata. Foto: Nils Öberg/Wikimedia Commons.

Nora station och resecentrum saknar tills vidare busstrafik sedan hot stängt Noras bussgata. Foto: Nils Öberg/Wikimedia Commons.

Från och med torsdag morgon kommer länstrafikens bussar inte att angöra resecentrum vid järnvägsstationen i Nora. Detta sedan smockan bokstavligen hängt i luften i måndags vilket ledde till att bussgatan i Nora stängdes. En bussförare på bussgatan hotades då. Händelsen är föremål för polisutredning.

Sveriges Radio P4 Örebro citerar bussoperatören Nobinas områdeschef Tex Kihlström som säger att händelsen i måndags var kulmen på problem med bussgatan sedan den invigdes i somras.

Bussgatan har lett till upprepade konflikter mellan busstrafiken och annan trafik. Den trafikeras dagligen av ett 70-tal bussar ut och in i Nora.

Bussgatan i Nora går igenom en bilhandel vilket gjorde det trångt för bussarna, samtidigt som bilister ibland överraskades av bussar som kom körande från vad man uppfattade som en återvändsgata.

Jan Nordlun, kommunchef i Nora, säger till P4 Örebro, att det ”uppenbarligen krävs ytterligare åtgärder” från kommunens sida. På torsdagseftermiddagen kommer kommunen, Nobina och Länstrafiken i Örebro att ha ett möte för att diskutera problemen med bussgatan.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)