Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

131 Volvobussar till BRT-system i Sydafrika

Volvo Bussar har levererat de första av 131 bussar till BRT-systemet i den sydafrikanska staden Tshwane. Foto: Volvo Bussar.

Volvo Bussar har levererat de första av 131 bussar till BRT-systemet i den sydafrikanska staden Tshwane. Foto: Volvo Bussar.

Volvo Bussar i Sydafrika har nu inlett leveranserna av totalt 131 bussar till BRT-systemet i den sydafrikanska staden Tshwane. Den först leveransen omfattar 30 tolvmetersbussar med karosser från Marcopolo. Ordern omfattar totalt 85 tolvmetersbussar och 46 stycken 18 meter långa ledbussar.

Leveranserna ska ske löpande och vara avslutade år 2016.

Bussarna byggs på Volvos låggolvschassi B9L med Euro 5-motorer och förses med Marcopolos kaross Gran Viale. Marcopolo är en brasiliansk busstillverkare men har också en fabrik i Sydafrika.

Samtlig bussar ska trafikera BRT-systemet A Re Yeng och har köpts av Tshwane Rapid Transit (TRT), ett företag som ägs av ett antal buss- och taxioperatörer i staden.

Tshwane ligger i Gautengprovinsen i nordöstra Sydafrika. ”Stortshwane” har närmare tre miljoner invånare.

Här är en kort video från invigningen av systemet – mellan talen kan man få en bra inblick i hur systemet är utformat. Videon är i sin helhet drygt en minut lång.

Inför etableringen av BRT-systemet producerade staden häromåret en  drygt sex minuter lång video om systemets bakgrund, varför det behövs och hur det kommer att vara i utbyggt skick:

 

Share Dela

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)