Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ystadsborna manas att tycka till om sina bussar

Ystadsborna får chansen att forma framtidens stadsbusstrafik. Foto: Ystads kommun.

Ystadsborna får chansen att forma framtidens stadsbusstrafik. Foto: Ystads kommun.

Ystads kommun, Bergkvarabuss och Skånetrafiken vill nu att Ystadsborna ska tycka till om sin stadsbusstrafik genom en särskild facebooksida. På det sättet vill man göra stadsbussarna mer attraktiva och locka fler resenärer. Det hela är ett led i en översyn av linjenätet för stadsbussarna i Ystad. Bussresandet i Ystad har ökat med 25 procent mellan 2010 och 2013. I oktober i fjol tog Bergkvarabuss över som operatör och målet är att fördubbla resandet till år 2020.

– Stadsbusslinjerna i Ystad har inte setts över på flera år och vissa linjer är lite otydliga vilket kan skapa osäkerhet hos nya resenärer. Vi vill gärna använda invånarnas synpunkter som underlag i utredningen.

– Från befintliga resenärer får vi till exempel signaler om att bussarnas koppling till tågen måste bli bättre och att linjerna ska anpassas till stadens nya bostadsområden, säger Angelica Erlandsson som är affärsutvecklare på Bergkvarabuss.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)