Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Dubbeldäckare från Volvo med lyxhotellstrappa

 

Trappa med utsikt. Edinburgh har beställt 25 dubbeldäckare från Volvo/Wrightbus, alla med fönster längs hela trappan. Foto: Lothian Buses.

Trappa med utsikt. Edinburgh har beställt 25 dubbeldäckare från Volvo/Wrightbus, alla med fönster längs hela trappan. Foto: Lothian Buses.

Att bygga hissar och ibland också trappor som är helt inglasade är inte helt ovanligt på lyxigare hotell. Nu finns det också på bussar för kollektivtrafik. Det dominerande bussföretaget i Skottlands huvudstad Edinburgh, Lothian Buses, har nämligen beställt 25 dubbeldäckare med glasad trappa som bland annat ska göra det mer lockande för resenärerna att gå upp på övervåningen.

Dubbeldäckarna byggs på Volvos Euro 6-chassi B5TL och karosseras av Volvo Bussars mångåriga samarbetspartner Wrightbus med modellbeteckning Gemini 3.

Innan Lothian Buses i dagarna la ordern hade man under några månader en buss i det här utförandet i provtrafik i Edinburgh.

Naturligtvis har bussarna trådlöst internet ombord liksom övervakningskameror, ett toppmodernt inforsystem med mera.

Lothian Buses är ett av få kommunalt ägda bussföretag i Storbritannien. Eftersom marknaden är avreglerad måste bolaget stå på egna ben och får inte ta emot någon form av skattestöd.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)