Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Födslovåndor för MalmöExpressen

All vår början bliver svår… Även MalmöExpressen har fått sin dos av barnsjukdomar. Foto: Skånetrafiken.

All vår början bliver svår… Även MalmöExpressen har fått sin dos av barnsjukdomar. Foto: Skånetrafiken.

Den första veckan med MalmöExpressen, Sveriges första superbusslinje, har bjudit på en del födslovåndor, skriver Sydsvenskan. Resenärerna har inte lärt sig att stiga på genom alla dörrar och trafiksignaler som ska ge bussen prioritet har inte fungerat som de ska.

Hur många som har åkt med MalmöExpressen under den första veckan är det ingen som vet. Det beror på att många resenärer inte har vant sig vid att de kan stiga på genom samtliga dörrar och att de resenärer som gjort det ofta inte har läst av sina kort i kortläsarna.

De automatiska passagerarräknare som superbussarna ska utrustas med är ännu inte på plats.

Det har också varit si och så med punktligheten. Anledningen är att de trafikljus som ska ge superbussarna företräde på Amiralsgatan i korsningarna vid Nobeltorget och S:t Knuts torg har blivit försenade på grund av byggarbeten på sidogator.

Därför har MalmöExpressen fått köra utan att dra nytta av den gröna våg som var tänkt.  Istället har bussarna fått köra i samma tempo som annan trafik som är beroende av trafikljusen.

Att MalmöExpressen är högintressant för Malmöborna råder det däremot ingen tvekan om. Sydsvenskan rapporterade t o m nyligen på nyhetsplats hur en av bussarna hade fått punktering…

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)