Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mer P för pendlare

Fler p-platser till pendlare i väst.Foto: Västtrafik.

Fler p-platser till pendlare i väst.Foto: Västtrafik.

Västtrafik, som svarar för kollektivtrafiken i Västra Götaland, fortsätter att bygga ut pendelparkeringar för bilar och cyklar. Tanken med parkeringarna är att göra det lättare för pendlare att ta bussen eller tåget.

– Det finns en stor efterfrågan på pendelparkeringar och fler platser gör det enklare för våra kunder att ta bilen eller cykeln till hållplatsen för att sedan resa vidare med kollektivtrafiken, säger Line de Verdier projektledare på Västtrafik.

Under sommaren startar flera arbeten för att öka antalet pendelparkeringsplatser i regionen. Bland annat kommer den nuvarande pendelparkeringen vid Kodemotet att byggas ut med 110 nya platser. Vid Hede station byggs det 240 nya cykelplatser och hållplatsen Stora Övattnet vid Ryamotet i Härryda kommun får en helt ny pendelparkering med 40 bilplatser och ytterligare 10 platser för cykel. Tidigare i vår stod även Kållered stations 50 nya bilplatser färdiga för pendlare.

Utbyggnaden av pendelparkeringarna är en del av det Västsvenska paketet, där fler platser för bilar och cyklar byggs längs de större kollektivtrafikstråken i Göteborgsområdet.

Share Dela

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2020 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)