Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rekordnöjda resenärer rusar till Norrtäljebussar

En buss kommer lastad… med rekordnöjda resenärer. Foto: Ulo Maasing.

En buss kommer lastad… med rekordnöjda resenärer. Foto: Ulo Maasing.

Torsdagen, dagen före midsommarafton, är årets intensivaste dag för den busstrafik som också har rekord i nöjda kunder inom SL,trafiken, alltså Storstockholms Lokaltrafik. Under helgen bokstavligen invaderas Norrtälje och övriga Roslagen av helgfirare. Norrtelje Tidning kan berätta om hur operatören Nobina har satt in 20 extrabussar och två motorcyklar i Norrtäljetrafiken.

Motorcyklarna tar dock inte passagerare utan patrullerar E18 för att till trafikledningen kunna rapportera om trafiksituationen och köerna.

Nobina har dessutom stationerat personal på knutpunkter med extra många resenärer: Norrtälje busstation, Campus Roslagen, Danderyds sjukhus och Tekniska högskolan i Stockholm. Personalen hjälper inte bara resenärerna till rätta utan delar också ut dricka och tablettaskar.

Föga överraskande är resenärerna i Norrtälje sedan länge de som ger kollektivtrafiken i Stockholms län det högsta betyget, ett betyg långt över genomsnittet.

I mars var kundnöjdheten i Norrtäljetrafiken 92 procent, vilket är nytt rekord i SL:s historia. Det förra rekordet var på 90 procent och sattes i december – även det i Norrtälje.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)