Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Politisk strid om spritbussar i Göteborg

Medan spritbussarna till Göteborg fortsätter att rulla är politikerna splittrade om vem som ska stoppa dem. Foto: Ulo Maasing.

Medan spritbussarna till Göteborg fortsätter att rulla är politikerna splittrade om vem som ska stoppa dem. Foto: Ulo Maasing.

En politisk strid har brutit ut i Göteborg om hur den omfattande smugglingen av sprit med bussar ska stoppas, konstaterar Göteborgs-Posten. Socialdemokrater och kristdemokrater tycker att hela ansvaret ligger hos polisen medan moderaterna anser att Kunskapscentrum mot organiserad brottslighet i Göteborg ska få i uppdrag at ta upp striden mot spritbussarna.

– Då kan vi få reda på vad vi kan göra nu och vad vi kan göra framåt. Vi har ett tydligt ansvar för våra ungdomar, säger Hampus Magnusson(M) i kommunfullmäktige.

Kunskapscentrum mot organiserad brottslighet arbetar tillsammans med tio statliga myndigheter mot gängkriminalitet, organiserad brottslighet och otillåten påverkan. Uppdraghet är att ta initiativ till och stötta samarbeten som i sin tur ska leda till konkreta åtgärder mot gängkriminalitet, organiserad brottslighet och otillåten påverkan.

Kommunalrådet Dario Espiga(S) har ansvaret för sociala frågor. Han anser enligt G-P att spritbussarna helt och hållet är en angelägenhet för polisen och ser inte vad kommunen kan göra. Kristdemokraten David Lega(KD) är engagerad i frågor om illegal alkoholhantering, men tror inte att det går att stoppa spritbussarna i Göteborg.

– De kommer bara att flytta runt sin verksamhet, säger han till G-P.

Under tiden rullar bussarna i skytteltrafik mellan Burg i Tyskland och Göteborg.

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)